Дербитата, от които зависи определянето на лидера в класирането, са рядкост

...
Дербитата, от които зависи определянето на лидера в класирането, са рядкост
Коментари Харесай

Дербито в Разград е с огромен залог и за двата отбора

Дербитата, от които зависи определянето на водача в класирането, са необичайност през последните години във футболното състезание на България. Затова и днешният мач от XIX кръг сред " Лудогорец " и " ЦСКА-София " е предстоящ с огромен интерес.

Важността на дуела обаче не се изчерпва единствено с това кой ще е на върха след последния съдийски сигнал. За " Лудогорец " това ще е своебразно доказване, че продължава да е доминант в шампионата. А и за треньора Валдас Дамбраускас - че работата му дава резултати и загубата от " Локомотив " (Пд) е единствено краткотрайно разтърсване.

" Трябва да се учим от грешките, да си сложим нови цели, да повишим личните си стандарти. За да отговорим на този резултат, би трябвало да се подготвим оптимално добре. Трябва да продължим да цепим дърва и да носим вода ", разяснява литовецът преди мача с " ЦСКА-София ".

В същото време той пробва по всякакъв начин да не натоварва тима с психическо напрежение. " В това състезание всеки мач е значим и не може да отделяме повече внимание на един двубой повече от различен ", уточни треньорът. Неговата съществена цел в този момент като че ли е да избере отбрана и да я подреди по този начин, че да не позволява сходни нелепи неточности, както в Пловдив. Очаква се и вратарят Ренан дос Сантос да отстъпи титулярното място на Пламен Илиев, откакто по негова виновност станаха два от головете на " Локомотив ".

А гостите от София като че ли ще излязат с психическо преимущество - управленската рецесия в клуба засега не се отрази върху тима, който победи сложен противник като " Черно море ". Коз е и мотиваторската дарба на треньора Бруно Акрапович.

" Отиваме в Разград за победа. Знаем мощните и слабите им страни и задачата е да покажем нашите достолепия и да вземем трите точки ", изясни босненецът.

Той е наясно, че за тима му дербито значи освен късмет за първото място, само че и опция за доказване пред Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. И Акрапович ще се опита да извлече максимума от играчите си, а дали това ще се окаже задоволително за победа, ще бъде знак и до каква степен " ЦСКА-София " е подготвен за купа.

Двубоят на ст. " Хювефарма Арена " в Разград стартира в 15:00 ч. и ще бъде излъчен директно по платения ТВ канал " Диема спорт ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР